THEATERSHOW

 

PlankGas

 
       
 

"Je kunt wel zien dat jij veel theaterervaring hebt". Dat zegt Gert-Jan Kleinrensink van Achmea op 27 augustus 2007 als we tegen 22.00 uur op het strand van Scheveningen afscheid nemen. Die middag organiseerde Achmea voor 150 accountmanagers een verwendag en ik fungeerde als gastspreker. Op de terugweg van Scheveningen naar Woerden blijft die zin maar in mijn bovenkamer rondspoken. Wanneer ik Woerden binnenrijd, staat mijn besluit vast: ik ga een theatershow maken! Je kunt beter spijt hebben van iets dat je hebt gedaan, dan van iets dat je niet hebt gedaan!

Op 11 december 2007 wonen 178 Plankgasten de première bij van mijn theatershow PlankGas: in het knusse Woerdense theater Het Klooster beleven zij een 2 uur durende onemanshow over commercie en communicatie. In de maanden vóóraf heeft regisseur Joris Beulink allerlei losse elementen uit mijn trainingen tot één geheel gesmeed met het gedicht ‘the Man in the Glass’ als blauwe draad.

Na nog een aantal fijne voorstellingen in 2008 en 2009 stop ik toch met PlankGas, ondanks de vele positieve reacties en volle zalen. Waarom? Omdat mijn wezenlijke kracht zit in maatwerk voor mijn relaties. De essentie van PlankGas heb ik nu ondergebracht in een sprankelende presentatie ‘Als je niet kunt lachen, moet je geen winkel beginnen’. Zo zie je maar weer: elk nadeel hep sijn voordeel. Ik heb een trots gevoel over PlankGas (wie kan er zeggen dat hij op zijn achternaam heeft gestaan?) en die theatershow leidt tot een interessante nieuwe insteek. <

Recensies

 
 
 

© Copyright 2014 - PEZZAZ bv